Motive reale pentru a intelege cat mai bine de ce afacerea mea trebuie sa aiba si un site web magazin online.

  1. In 2021, interesul oamenilor pentru cautarea unui produs pe internet sau pentru cautarea a mai multor produse pe internet a crescut vertiginos. Acum doi ani, in 2019, era un scor strans intre display mare / monitor si cautarea pe mobil. Din anul 2020, in perioada de pandemia Covid 19, cautarile au explodat pe telefoane inteligente. In anul 2021, in primul trimestru, din analiza facuta cu ajutorul motorului de cautare Google, reise ca oamenii isi cauta serviciile sau produse pe internet cu ajutorul smartphone-ului. Concluzia la care am ajuns, ca oricine nu este in online, exista foarte mari sanse sa nu poata sa-si vanda serviciul sau produsul, in care a investit timp si bani.
  2. Un alt motiv care conteaza foarte tare, atunci cand aveti de gand sa va realizati o platforma web site de prezentare sau site magazin online cu cos de cumparaturi, o reprezinta numele de domeniu web, care denumirea domeniului web, trebuie sa fie un nume de domeniu scurt, simplu si sa se poata transmite prin telefon. Atunci cand doresti sa-ti recomanzi afacerea web si comunici cuiva domeniul web, trebuie sa se inteleaga acel cuvant. In 2021, un domeniu web costa undeva la 12 euro + TVA (undeva pe la 70 lei), pe 1 an. Domeniile web se pot cumpara pe perioade de minim 1 an.
  3. Dupa ce am achizitionat domeniul web, avem nevoie de o gazduire rapida si stabila. O gazduire buna, pentru un site nou, care nu are foarte multa informatie costa de la 130 lei pe 1 an. Gazduirea web se poate achizitiona pe mai multi ani, dar nu este recomandat, pentru ca nu merita sa se blocheze banutii, cei pe care ii putem folosi in alte parti. Gazduirea web trebuie sa fie rapida, sa nu „cada” si sa fie uptime 99.9% pe 1an. Conteaza foarte tare acesta gazduire sa se realizeze pe servere bune, stabile, cu mentenanta si suport dedicat.
  4. Acum ca avem numele de domeniu si gazduirea web, avem nevoie de o firma specializata si profesionista, care sa ne poate realiza un site web magazin online cu cos de cumparaturi, modern, performant si adaptabil pe toate display-ele, sa se afiseze corect pe monitor, tableta si smartphone. Este foarte bine sa stim de la inceput ce anume sa faca acest magazin online. Avem produse pe care trebuie sa le clasificam pe categorii, sunt unele produse care pot sa fie pe culori, marimi, ambalaje, braduri, cantitate, etc., foarte multe caracteristici speciale, pe care trebuie sa le afisam in site, la sectiunea detalii produs, pentru ca orice client sa stie ce cumpara. Toate informatiile, pe care clientul le adauga in cosul de cumparaturi, numele, telefonul, produsul sau produsele, adresa de livrare si adresa de facturare, trebuie sa fie trimise catre proprietarul site-ului prin e-mail. Site-ul web magazin online trebuie sa faca acest lucru, cat mai repede si complet. Aici intervine gazduirea web, care trebuie sa tina site-ul online, sa fie rapida si sa nu se intrerupa.
  5. Dupa configurarea unui site web, avem nevoie de o firma care sa ne administreze platforma web. Acesta administrare cuprinde servicii web care ne ajuta platforma sa fie in pas cu stocurile, cu preturi, cu noile produse, cu marimile, culorile, bradurile noi care apar si alte elemente care se modifica pe parcurs. Administrare web trebuie sa fie gata sa intervina oricand, rapid si eficient pentru a ne usura munca. Noi trebuie sa ne ocupam de comenzi, administrare se ocupa de magazin online, sa functioneze corect si sa fie un site complet.

Daca am reusit sa va convingem sa va realizati un magazin online, inseamna ca ce am scris mai sus v-a fost util si ne bucuram foarte tare. Intelegem ca interactiunea dintr-e oameni este foarte importanta, atunci cand se doreste sa se vand un serviciu sau un produs, dar in vreme de pandemie Covid-19, trebuie sa ne adaptam, iar online-ul este varianta cea mai simpla, cel putin pana acum.

Cu mare drag, echipa AddiT.ro!